Sidor

tisdag 10 januari 2012

Pladder om foton och kameror som inte gör som de ska...

Jag fick en fråga från en Maria... (och jag är inte helt säker på vilken Maria? :) ) om hur många foton jag tar på ett år. Jag var förstås tvungen att kolla. Jag kan inte komma med någon alldeles säker siffra, för jag har omväxlande använt två olika kameror i år, men med vår Nikon D90 har jag tagit ca 8000 bilder under 2011. Jag skulle gissa på att jag tagit runt 1000 bilder med den andra (en D50), så ca 9000 foton under förra året då. Jag har för mig att det låg någonstans däromkring när jag kollade förra gången också, för ett par år sedan eller så.

Ganska många av alla dessa bilder är ju foton på pysslade saker så de är ju inte riktigt "riktiga"... :) Faktum är att jag känner att jag tagit alldeles för få foton ganska länge nu och det beror nog i alla fall till viss del på att jag har problem med D90:n och autofokusen (och kanske lite på att jag så ofta bär på en bebis... ;). Jag har tyvärr varit en väldigt frustrerad fotograf ganska länge nu. Jag skickade kameran på justering för ett år sedan, men det hjälpte inte ett dugg. Nu har jag ganska länge fotat allt pyssel med manuell fokus, får då får jag skärpa, medan autofokusen träffar lite fel. Det gör mig smått galen och väldigt ledsen och jag tror att jag hade tagit fler bilder och haft roligare med kameran om den hade funkat som den ska.

Jag håller på och undersöker om det kanske kan vara värt att göra ett försök till med en justering/reparation. Det skulle vara så underbart med en kamera som kan ta skarpa bilder igen... barnen går ju liksom inte så där strålande bra att ställa manuell skärpa på - så snabb är jag inte... :)

1 kommentar:

Hanna-Marie sa...

var tvungen å kika lite i mina mappar, jag hade fotat 11 000 foton ifjol å då har jag inte alla alster i samma mapp som "vanliga" foton. så ajg tycker 9000 foton var bra jobbar med tanke på att din kamera varit mupp! hade min varit så så hade det nog blivit myyyycket mindre med kort.

kramar